CONSELLS TÈCNICS

Recuperem aquesta secció pel nostre blog assessorats per l'amic Àlex Hernàndez Tomás (estudiant d'INEF) que ens comenta els beneficis de l'entrenament en altitud. El Soci Fundador Centenari i ell mateix, van realitzar aquest estiu a Javalambre (2.000m) una agradable sessió.
ENTRENAMENT EN ALTITUD:
Qualsevol persona que experimenti un canvi de menor a major altitud, activarà automàtica i involuntàriament uns mecanismes interns d’adaptació a la nova situació què s’expliquen a continuació:
-Es produeix l’aclimatació: els primers dies augmenten les pulsacions en repòs del nostre cor i al cap d’uns 14 dies tornen a disminuir fins al valor inicial (el que teníem abans de fer el canvi).
-Al haver menys oxigen respirem menys vegades. La pressió de l’aire és més baixa i, per tant, la pressió de l’aire dins dels pulmons també és més baixa.
-Per compensar l’aire escàs i la pressió atmosfèrica baixa, es produeixen més glòbuls sanguinis (això provoca que augmenti la quantitat de sang bombejada pel cor i la circulació sanguínia) i més hemoglobina per poder transportar més oxigen.
-Disminueix la resistència aerodinàmica (l’aire ofereix menys oposició al corredor).
ELS BENEFICIS
-Augment de la resistència de base.
-Augment de la força resistència: capacitat per mantenir una força a un nivell constant.
-Millora de la capacitat buffer al múscul (repetició).
-Major tolerància a la fatiga.
-Més capacitat de recuperació.
Les dades Garmin de l'entrenament a Javalambre.
JAVALAMBRE

Comentaris